شیر آبی دسته پروانه ای
شیر های دسته پروانه ای چیست؟ مشخصات فنی و کاربرد انوع شیر دسته پروانه ای
شیر آبی دسته پروانه ای از شیرهای بهداشتی است که بخاطر شکل پروانه ای دسته آن به این نام معروف شده است. داخل این شیر یک مسدود کننده وجود دارد که به دور یک محور میگردد و بدین ترتیب مسیر جریان عبور سیال را باز و بسته می کند. این شیر بدین خاطر که می تواند سریعا سرعت سیال داخل لوله را افزایش دهد کاربرد فراوانی دارد.
دستگیره این شیرآلات ربع گرد میباشد که با نود درجه چرخش کاملا باز یا بسته خواهد شد.
انواع شیر برنجی دسته پروانه ای تولیدی شرکت آرساو
شیر کلکتوری روپیچ توپیچ دسته پروانه ای
شیر پکیجی فیلتردار دسته پروانه ای
شیر زانویی کوپلی دسته پروانه ای
شیر کولری دسته پروانه ای
مزایای شیرآلات پروانه ای
از مهمترین مزایای شیرآلات پروانه ای میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تعمیرات آسان
- وزن پایین
- افت فشار پایین
- نیاز به فضای کم برای نصب
- امکان استفاده به صورت دو جهته
- آب بندی بسیار مناسب در حالت بسته
استفاده از شیرآلات پروانه ای در سیستمهایی که سیال به کار رفته در آن ها شامل جامدات معلق است مناسب میباشد.
اجزای مختلف شیر پروانه ای
بدنه: بدنه شیرآلات پروانه ای اصلی ترین عضو شیر میباشند که دیگر اجزای شیر مثل دیسک ، شفت و عملگر روی آن سوار هستند
دیسک: مجرا بند شیرآلات پروانه ای که عامل باز و بسته شدن شیر و قطع و وصل مسیر جریان است دیسک نام دارد. این مجرا بند به صورت صفحه گردی است که نود درجه حول محور شفت میگردد.
نشیمنگاه یا سیت: سیتseat لایه ای است که میان بدنه و دیسک قرار گرفته و دیسک روی آن چفت است و عامل به وجود آمدن آب بندی است.
محرک: محرک در اغلب شیرآلات پروانه ای به صورت دستی میباشد. محرک به نحوه باز و بسته شدن شیر توسط اپراتور اشاره دارد.
- آلیاژ شیر پروانه ای
شیر پروانه ای در جنس های مختلفی از جمله شیر پروانه ای چدنی، فولادی و استیل تولید می شود.
- مشخصات فنی شیر پروانه ای
از ویژگی های ولو پروانه ای می توان به سبکی وزن، کنترل آسان و افزایش سرعت جریان سیال در زمان کوتاه و در هنگامی که شیر در حال باز شدن است، اشاره کرد. شیر های پروانه ای در دسته شیرهای دو طرفه قرار می گیرند. در مواردی که باز و بسته شدن سریع باترفلای ولو مد نظر است، می توان از نوع با عملگر پنوماتیک و یا عملگر برقی استفاده کرد و در صورتی که بخواهیم سیال را کنترل کنیم، از نوع دارای عملگر پنوماتیک با سوییچ باکس و شیر برقی (4 تا 20 میلی آمپر) به همراه PLC می توان استفاده کرد که در این نوع، زمان باز و بسته شدن شیر سریع تر از نوع عملگر برقی خواهد بود.
شیر های پروانه ای، به واسطه عملکرد آسان و راحتی که دارند، از پرکاربرد ترین شیر های قطع و وصل و یا کنترل سیال محسوب می شوند. شیر پروانه ای به عنوان شیر (¼) دور طبقه بندی می شود. این شیر مانند یک شیر توپی برای بسته شدن و توقف رسانه، سریع عمل می کند، اما برخلاف شیر توپی، شیر پروانه ای می تواند به صورت تدریجی باز و بسته شود. این تفاوت به این معنی است که دیسک همیشه در مسیر جریان وجود دارد و باعث افت فشار جریان سیال می شود.
دیسک این شیر اصولا در مرکز لوله نصب می شود. حرکت دیسک توسط یک ساقه/ شفت وارد شده از طریق دیسک و یک محرک که در خارج از شیر قرار دارد کنترل می شود. چرخاندن محرک، دیسک را عمود یا موازی با جریان قرار می دهد. جنس بدنه شیر های پروانه ای معمولا از چدن انعطاف پذیر با پوشش پودری اپوکسی در سطوح داخلی و خارجی است. شیر پروانه ای چدنی از پرمصرف ترین نوع این شیرآلات است. لازم به ذکر است این شیرآلات به ترتیب مصرف با جنس بدنه پلیمری، فولادی و استیل نیز موجود می باشد. این شیر ها معمولاً با چرخ دستی، شیر فلکه یا محرک خودکار یا ترکیبی از آنها بر اساس نیاز های کاربردی خاص و مشخصات فنی کار می کنند.
- انواع شیر پروانه ای
شیرآلات پروانه ای در انواع مختلفی موجود هستند، از جمله شیر پروانه ای ویفری ، شیر پروانه ای فلنج دار و شیر پروانه ای لاگ ، انواع شیرآلات پروانه ای در نوع اتصال با یکدیگر متفاوت هستند. شیر پروانه ای ویفری نسبت به دو نوع دیگر این شیرآلات کاربرد بیشتری دارد و به وسیله دو فلنج در خطوط لوله کشی قابل نصب است.
- شیر پروانه ای ویفری
ویفر در معنای لغوی به معنای قرارگیری در بین دو چیز است.شیرآلات ویفری به علت آن که بین دو فلنج محکم بسته میشوند با این نام شناخته میشوند. از مزایا نوع ویفری شیرآلات پروانه ای این است که برای نصب نیازی به پیچ کردن مستقیم و جداگانه فلنج ها نیست بلکه از پیچ های بلند برای اتصال فلنج استفاده میکنند تا از گوشواره های شیر پروانه ای و سوراخ های فلنج عبور کرده و این دو را به هم متصل کند.
شیر پروانه ای ویفری نسبت به دو نوع دیگر سبک تر هستن و قیمت ویفری نیز نسبت به فلنجی و لاگ تایپ مقرون به صرفه تر است. از شیر ویفری فقط در وسط خطوط لوله کشی استفاده میشود و در انتهای خطوط لوله کشی نمیتوان از آنها استفاده نمود.
- شیر پروانه ای فلنج دار
نوع فلنج دار نیز در سایز های مختلف، معمولا از سایز 8 اینچ به بالا تولید می شود و به دلیل حجم سیال در این سایز ها از عملگر گیربکس حلزونی دستی برای باز و بسته کردن استفاده می شود که توسط اپراتور با چرخاندن فلکه دستی، شفت متصل به دیسک می چرخد و سیال عبور می کند. شیرهای پروانه ای فلنج دار با مدل فلنج باریک هم تولید می شوند که برای مواردی که نیاز است فشار بالایی تحمل شود اما فضای کمتری برای نصب شیر وجود دارد استفاده می گردد.
- شیر پروانه ای لاگ
یکی دیگر از انواع شیر پروانه ای بدون فلنج، شیر انتهای خط یا لاگ تایپ می باشد. شیر پروانه ای لاگ تایپ دارای چهار الی بیست گیره است که با قرار گرفتن در بین دو فلنج با پیچ و مهره متصل میشود. نوع لاگ به دلیل تعداد سوراخ اتصال بالاتر نسبت به شیر پروانه ای ویفری برای فشار بالاتر استفاده می شود. تعداد سوراخ های بیشتر، صرف نظر از اتصال بهتر باعث مقاومت بیشتر در برابر ارتعاشات خط نیز می شوند. در برخی از سیستم ها، ترکیبی از شیر پروانه لاگ با نوع ویفری هم استفاده می شود که این نوع، از لحاظ ضخامت شیر همانند شیر پروانه ای ویفری و از لحاظ تعداد اتصال به فلنج به نوع لاگ شبیه می باشد.
نحوه انتخاب باترفلای ولو
روش انتخاب صحیح این محصول به نوع سیال، فشار کاری، دمای کاری، نوع اتصال، فضا و محیط محل نصب بستگی دارد. با توجه به این شرایط، از متریال های مختلف در شیر پروانه ای استفاده می شود. بالای 70 درصد از خرابی های شیر پروانه ای مربوط به سیت آن می باشد به همین دلیل علاوه بر اهمیت انتخاب متریال بدنه و دیسک، متریال سیت از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای مثال برای سیالات اسیدی تا دمای 130 درجه سانتی گراد از سیت تفلون و برای سیال های اسیدی دمای بالاتر از 130 درجه سانتی گراد از سیت فلز به فلز استفاده می شود و از سیت NBR برای آب تا دمای 90 درجه سانتی گراد و سیت EPDM برای آب تا دمای 120 درجه سانتی گراد و آلیاژ نیکل آلومینیوم برنز نیز برای آب شور استفاده می شود.
کاربرد شیر پروانه ای
از بیشترین موارد کاربرد این شیرآلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تأسیسات
- نیروگاه ها
- کشتی سازی
- صنایع غذایی
- صنایع اکتشاف
- صنایع نفت، گاز
- صنایع آب و فاضلاب
- مجتمع های پتروشیمی
- خطوط انتقال سیالات (مایعات و گازها)
نمایش 1–8 از 15 نتیجه
-
شیر پکیجی پروانه ای توپیچ روپیچ سایز 3/4 اینچ مدل A
اطلاعات بیشتر -
شیر پکیجی فیلتر دار 3/4 اینچ
اطلاعات بیشتر -
شیر توپیچ پروانه ای روپیچ پکیجی سایز 1 اینچ مدل A
اطلاعات بیشتر -
شیر توپیچ روپیچ 1/2 اینچ دسته پروانه ای پکیجی مدل B
اطلاعات بیشتر -
شیر توپیچ روپیچ دسته پروانه ای (پکیجی) سایز 1 مدل B
اطلاعات بیشتر -
شیر دسته پروانه ای 1/2 اینچ توپیچ روپیچ (پکیجی) مدل A
اطلاعات بیشتر -
شیر روپیچ پروانه ای پکیجی (توپیچ) سایز 3/4 اینچ مدل B
اطلاعات بیشتر -
شیر زانویی کوپلی 1*25 اینچ مدل B
اطلاعات بیشتر